Frågor & svar

FRÅGOR & SVARVanliga frågor kring microblading/kosmetisk tatuering


Jag har skrivit ihop lite information om vanliga frågor kring behandlingen, är det något mer du undrar så tveka inte på att höra av dig.


Min utbildning


Jag har utbildat mig inom PhiBrows hos vår enda svenka master Gissell Cures på G nails  i Stockholm, februari 2017.

Phi fusion utbildningen har jag gått hos den danska mastern Diana Hvas.

I november 2018 uppnådde jag titeln Royal Phibrow Artist vilket är en prestige fylld titel inom akademin, jag är ödmjuk och stolt inför att vara den första Royal Artisten i Sverige norr om Gävle


Jag jobbar med de bästa och säkraste verktygen och pigmenten för dig.

Vad innebär det att vara master? Master är den högsta titeln du kan få inom Phi Brows, det innebär att jag utbildats av några som tillhör världens bästa inom sitt yrke.


Hösten 2019 blev jag "head huntad" av grundaren av Beauty Angels Academy Master Kler Rosenberg. Min nya titel är Master Assistant inom Beauty Angel Academy och förhoppningsvis får jag en dag ensam representera Beauty Angels i Sverige och vara ansvarig för deras utbildningar inom Sverige. Åter igen ödmjuk och stolt över att bli erbjuden denna chans att växa och utvecklas. 


Vad som är unikt med Beauty Angels Academy utbildning är man räknar ut den optimala formen på dina bryn för ditt ansikte med hjälp av det gyllende snittet (1,618) och din benstruktur, samt anpassar mönstret efter dina bryns växtriktning, allt för att få ett så naturligt resultat som möjligt.

Microblading tekniken går ut på att simulera hårstrån och ger därför ett väldigt naturligt resultat. Önskar du en sminkad look är detta fel teknik och jag hjälper dig gärna att komma i kontakt med en kosmetisk tatuerare som kan hjälpa dig med dina önskemål.

Det är också fel teknik om du önskar dig väldigt smala eller runda bryn.


Microblading är en manuell metod så jag tatuerar alltså inte med någon maskin. Ser ut som en penna med ett litet blad på. Bladet består av 18 stycken små snålar i u-form, jag doppar toppen i pigment och sedan skär/rispar små streck på huden med.

3D Fusion görs med maskin och manuellt, strån med microblading och skugga med maskin.


Microblading och kosmetisktatuering skiljer sig från klassisk tatuering genom att den ligger ytligare i huden och därav ger klarare ock skarpare färg samtidigt gör det att det inte håller lika länge. Men tur det för där våra ögonbryn satt på huden när vi var 20 kommer dom nog inte sitta när vi är 70.


Jag får ofta frågan om man får behålla sina egna bryn eller om de rakas bort. Jag mäter ut och ritar upp formen på brynen som en ram, det utanför ramen tar vi bort, det innanför behåller vi, på de ställen inom ramen som det är glest eller inget hår simulerar jag fler strån och där du redan har simulerar jag färre för att få ett bra helhetsintryck.


Man behöver nästan alltid gå över brynen två ggr med minst 4 veckor emellan för att all färg ska sitta, därför bokar man in en touch-up helst redan vid bokningen av sin första tid, en touch up ingår i priset inom 90 dagar från första behandlingstillfället.


Hur känns det då? Får man bedövning?


Först går jag över brynen ett varv och gör alla streck, detta gör jag utan bedövning, om du inte vet med dig att du har låg smärttröskel är detta inget att oroa sig för, men det kommer kännas. Efter första varvet kommer jag bedöva, och går sedan i med lätt hand och gnuggar in färgen med bladet i samma streck som de jag gjorde innan, och då känner du ingenting.

Jag skulle inte kalla det smärta, mer ett obehag och en brännande känsla, samtidigt har jag kunder som sover sig igenom hela behandlingen så det är högst individuellt men inget att oroa sig för.


Förutom obehag kan man få nästäppa, rinnsnuva, nysa och rinnande ögon, men även här händer det inte alla och det försvinner med bedövningen.


Så varför inte bedövning redan från början?


Bedövningen gör att huden drar åt sig vätska, blir hård och svårarbetad. Huden får då svårt att ta åt sig pigmenten och kommer läka sämre. Man vill därför begränsa tiden med bedövning. Bäst resultat får man helt utan bedövning så vet du med dig att du har hög smärttröskel så kan vi pröva utan.


Kan jag gå på jobbet efteråt? Hur ser det ut dagarna efteråt?


Ja men du måste ha möjlighet att gå ifrån och tvätta brynen en gång i timman den första dagen, superviktigt! Du kommer vara lite röd runt brynen och lite svullen.

De tunna små skorpor du bildar om du sköter eftervården rätt kommer vara aningens tjockare än hur de ser ut när de är nygjorda, och dessa faller av den första veckan. Då är det viktigt att inte röra brynen så att skorporna lossnar i förtid och du får heller inte sminka dig på brynen.


Det tar 4 veckor för huden att läka helt men skorporna lossnar efter 5-10 dagar, efter 7 dagar kan man sminka sig som vanligt på brynen om man vill, det slutgiltiga resultatet syns först efter 3-4 veckor.


Tatueringen håller i ca 1-3 år, det vanligaste är att man villl göra ett återbesök efter 12-18 månader, detta gör man en gång och till ett billigare pris än för en ny behandling.

Jag gör bara återbesök på mina egna kunder.


Mycket solning förkortar livslängden på din tatuering därför bör du alltid vara noga med solskyddsfaktor.


Hudtyper som riskerar sämre läkning är väldigt fet hy som samtidigt har stora porer, då är puderbryn att föredra.


Om jag redan har en gammal bryntatuering sedan innan?


Om du har tatuerat brynen sedan innan hos någon annan utövare behöver du skicka bild till mig innandu bokar så jag kan avgöra om jag kan hjälpa dig eller inte. Att jobba över en gammal tatuering är svårare därför betalas fullt pris, oftast behövs skuggning för att täcka gamla pigment, alternatvit behövs det göras en borttagning innan.


Vid medicinering/sjukdom/graviditet/ammning


Tyvärr är det inte alltid möjligt eller lämpligt att utföra kosmetisk tatuering och ibland kräver jag läkarintyg. Maila mig för mer information.Har du fler frågor är det bara att höra av dig:)Jag föredrar frågor via mail eller sms för att undvika missförstånd, då har både du och jag koll på vad som sagts och inte.Hej@martinaslashandbrow.se